tirsdag 21. oktober 2014

Nok et par Labbetuss-sokker

Har strikket meg enda et par sokker i Labbetuss-garn.
To nøster mindre i garnlageret...
 
Veeel...garnlageret har minket med to nøster Labbetuss-garn,
men så har det økt med flere nøster av annet garn
(var jo salg på garnet på Europris for en tid tilbake).
Så jeg blir nok aldri tom for garn....men det er jo helt greit da:)
 
Nå skal jeg bare strikke ferdig noen sokker til barnebarnet,
før jeg fester tråder i en liten haug kopptuer som skal bli julegaver,
 og etterpå skal jeg begynne på et par votter som skal toves...
og enda ligger jo Acne-genseren der uferdig...og sidrumpa buksa...
og skogsvotter...og restegarnpleddet...og enda litt mer...
Og som om ikke det var nok har jeg lyst til å begynne å strikke puter...
garnet ligger jo der og roper på meg:)
Tror nesten jeg bare må begynne på det også...
jupp det må jeg:)
 

lørdag 4. oktober 2014

Monsterbukse

Har strikket en liten monsterbukse til barnebarnet.
Slik ser den ut.
Buksa er strikket i Sportsgarn fra Europris på pinne nr 4,
og oppskriften står i denne boka som jeg kjøpte på Rema 1000.
Sånn her ser buksa ut foran:
Og sånn her bak:
Fikk ikke helt til økningene til munn etter oppskriften i boka,
så den framgangsmåten fant jeg i denne bloggen.
Der står det en super oppskrift på Monsterbukse.
 
Jeg strikket denne i størrelse 2-3 år, og den ble bare så vidt passelig.
Men da kan jeg jo kanskje få strikke en til:)
Og da i litt andre farger. Den her minner meg om en Kvikk-Lunsj sjokolade....:)
 
I dag er det visstnok kanelsnurrens dag, og da ble det baking på meg.
Bakte 64 kanelsnurrer, og de falt visst i smak hos liten og stor.
Halvparten forsvant fort:)
Oppskriften kommer her:
 
Kanelsnurrer    (32 stk)
 
50 g. gjær
150 g margarin - smeltes
5 dl melk
1,5 dl sukker
1/2 ts. salt
ca. 1,5 l hvetemel (eller speltmel som jeg alltid bruker)
 
Lag vanlig gjærdeig. (bland det tørre - ikke alt melet med en gang,
smelt smør og varm melken oppi den, bland alt sammen til en god deig)
 
Deigen heves ca 1/2 time.
 
Del deigen i to.
Hver del kjevles ut til av lang form, pensle på smeltet smør og strø over godt
med kanel og sukker.
Rulles så sammen og skjæres i ca 2 cm tykke skiver (16 stk pr rull)
 som settes på bakepapirkledd stekeplate.
 
Etterheves under et klede i ca 30 min.
 
Stekes ved 225 grader i 10- 15 minutter.
Avkjøles på rist.
 
Hvis du ikke spiser alle med en gang kan de godt fryses.
Tin de da i stekeovn og de blir som nystekte:)
 
Nå skal jeg se Skal vi danse og strikke litt.
Ha en fin kveld:)